Met welk rijbewijs mag je een limousine besturen?

Lijkt het jou leuk om een limousine chauffeur te worden en stel jij jezelf daarom de vraag wat voor soort rijbewijs je nodig hebt om een limousine chauffeur te worden? Lees dan hieronder verder!

De meeste limousines in Nederland worden door de wet gezien als gewone personenauto's, alleen dan verlengd, waardoor je met een B-rijbewijs in een limousine mag rijden. Echter worden de meeste limousines verhuurd waardoor deze onder de taxi-wet vallen. Wanneer je als limousine chauffeur zou willen gaan werken heb je dus ook een taxipas nodig.

Wanneer je een B-rijbewijs én een taxipas hebt zou je in Nederland met de meeste limousines mogen rijden, hier zijn echter enkele uitzonderingen op. Met een B-rijbewijs mag je personenauto's besturen met een gewicht tot maximaal 3500 kg en mag je maximaal 8 passagiers vervoeren. Is een limousine zwaarder dan 3500 kg en/of heeft de limousine een vergunning om meer dan 8 passagiers te vervoeren? Dan mag je deze alleen besturen met een busrijbewijs (D), in dat geval moet je ook in het bezit zijn van code 95.

Voor de grootste limousine van Nederland heb je bijvoorbeeld een busrijbewijs nodig. Wil je weten in welke limousine je dan zal rijden? Klik dan hier.

Offerte aanvragen