Wat is de langste limousine ter wereld?

De langste limousine ter wereld is 30,5 meter lang. Een limousine is een verlengde uitvoering van een bestaande sedan auto. Maar wat is nou eigenlijk de langste limousine ter wereld? Die is dus 30,5 meter lang, of beter gezegd, de langste limousine ter wereld was 30,5 meter lang. In 1990 werd deze limousine namelijk vernoemd in het Guinnes Book of Records, maar hierna is de limousine in verval geraakt waarna hij in twee stukken naar een restauratie bedrijf is gebracht. Deze limousine was natuurlijk ook extreem lang, ter vergelijking, hij was net zo lang als de hoogte van de vuurtoren in schevingen.

 

De limousine beschikt over 26 wielen en daarnaast allerlei luxe eigenschappen. Zo zit er bijvoorbeeld een jacuzzi in en beschikt de auto over een helikopterplatform, een waterbed, een duikplank en een woonkamer.

de langste hummer limousine huren

verhuur de langste hummer limousine

© Motor1.com


Omdat deze limousine zo lang was had deze auto een bewegend middendeel. Hier moest een tweede chauffeur plaats nemen om de limousine door bochten te kunnen laten manoeuvreren. Volgens Motor1.com werd de limousine in 1990 gebouwd door de beroemde autotuner Jay Ohrberg. Deze limousine heeft de 'The American Dream' gekregen en is officieel uitgeroepen tot de langste auto ter wereld door het Guinnes Book of Records.

Bron: Algemeen Dagblad

Terug naar FAQ / Vraag en antwoord / Begrippenlijst

Offerte aanvragen