Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u een samenvatting van veelgestelde vragen. Mocht hier nog wat ontbreken neem dan contact op met ons op, wij beantwoorden dan uw vraag en voegen deze wellicht hier toe waardoor deze lijst dankzij steeds completer wordt.

Veelgestelde vragen over boekingen van een limousine

Hoe lang van tevoren moet ik een limousine reserveren?

Als je en limousine wil huren wacht dan niet tot op de dag van vertrek. Het is verstandiger om tijdig een limousine te reserveren als u zeker wilt zijn van de beschikbaarheid.
Zeker voor trouwerijen is het gewenst de limousine tijdig te reserveren. Wij proberen altijd wel een oplossing te vinden maar naarmate we dichter op de datum komen wordt de uitdaging groter de gewenste limousine beschikbaar te hebben.
Als u op zoek bent naar een speciaal type limousine, limobus of limo voor meer als 8 personen dan is tijdig boeken ten zeerste aan te raden.  

Is het mogelijk om een limousine te huren voor een half uur?

Ja dat kan, de vanaf prijs is meestal wel voor 1 uur, maakt u er korter gebruik van is er geen minderprijs aan de orde. Ofwel 1 uur inzet kost evenveel als bv maar een ritje van 10 minuten.

In welke kleuren bestaan er limousines?

Wij hebben in ons eigen wagenpark een donkerblauwe, een nardo Grey Limousine en een aantal witte en zwarter limousines.
Ook is het wrappen in elke gewenste kleur mogelijk of een wrap in een gehele huisstijl van een bedrijf.

Hoe kan ik een limousine huren?

Het huren van een limousine bij ons begint met het aanvragen van een offerte. U ontvangt van ons dan de tarieven voor de beschikbare limousines. U maakt uw keuze en wij sturen u een bevestiging van de rit en een factuur. Zodra de factuur of de aanbetaling voldaan is staat de rit geboekt. Twee dagen voor aanvang van de rit dient de faktuur volledig voldaan te zijn.

Verhuren jullie ook limousines in Limburg?

Jazeker, limousin.nl heeft een vestiging met meerdere limousines in Maastricht. Vanuit daar kunnen wij de gehele provincie bedienen maar het noordelijk gedeelte van Limburg kunnen wij ook bedienen vanaf onze vestiging in Brabant. 

Veelgestelde vragen over de kosten voor het huren van een limousine

Wat kost een limousine huren per uur?

Dit is afhankelijk van welke limousine uw voorkeur heeft en voor hoeveel personen de rit is. Ook verschilt de prijs per netto inzetuur per locatie. Dit i.v.m. de aan- en afrijden kilometers.

Zijn er nog aanvullende kosten bij het huren van een limousine?

Wanneer de rit in praktijk net zo verloopt als in de offerte aangegeven was blijft de prijs gelijk. Wel kunnen er eventuele parkeerkosten, tol of overtochtkosten berekend worden.
Onze tarieven zijn altijd wel inclusief BTW en inclusief Chauffeur. Ook is 1 fles bubbels standaard voorzien in de limo.

Wat kost een roze limousine?

Het huren van een roze limousine begint bij zo’n € 200,00 incl. BTW wanneer de rit nabij de standplaats van de limousine is.
Doordat er maar een beperkt aantal limousines roze zijn hebben wij niet altijd een limousine dicht bij de opstapplaats. In dat geval zijn er meerkosten aan de orde in verband met het aan- en afrijden van en naar de standplaats van de limousine.
Een roze limousine huren kost verder het zelfde als een limousine in een andere kleur. Wij maken hiervoor graag een offerte.

Kunnen we een limousine huren voor een romantisch diner?

Jazeker, een privérit in een limousine met een romantisch diner is een geweldige manier om een speciale gelegenheid te vieren.

Wat voor evenementen zijn geschikt voor een Limousine?

Limousines zijn perfect voor verschillende gelegenheden, zoals bruiloften, gala’s, verjaardagsfeestjes, jubilea, vrijgezellenfeesten, zakelijke evenementen en zelfs sightseeingtours.
Of je nu een speciale dag wilt vieren of indruk wilt maken op je gasten, een limousine voegt een vleugje luxe toe aan elk evenement.

Veelgestelde vragen over het huren van een limousine

Kunnen we een limousine huren voor een zakelijk evenement?

Onze Limousines zijn zeer geschikt voor zakelijke bijeenkomsten, luchthaventransfers en VIP-vervoer. Vermeld het wel even bij de boeking dat het voor een zakelijk event is, de ene limousine is hier meer geschikt voor als de andere, wij houden hier dan rekening mee.

Zijn er beperkingen op het gebruik van alcohol in de limousine?

Het beleid varieert per verhuurbedrijf en locatie maar bij limousine.nl houden wij ons aan de wetgeving per land waar wij rijden (Belgie is anders als Nederland) In de meeste gevallen is het toegestaan om alcohol te drinken in de limousine, zolang de passagiers ouder zijn dan 18 jaar. Zorg ervoor dat je je aan de lokale wetten en voorschriften houdt. overmatig alcoholgebruik dient ten alle tijden voorkomen te worden omdat je wel deelneemt aan het verkeer na het uitstappen uit de limousine. Ook dan willen dat de wij de klanten veilig verder kunnen.

Zijn er speciale limousines voor vrijgezellenfeesten?

Ja, er zijn speciale partybussen en roze limousines die perfect zijn voor vrijgezellenfeesten.
Deze limousines zijn uitgerust met dansvloeren, lichtshows en muzieksystemen om het feest op gang te brengen.

Kunnen we een limousine huren voor een fotoshoot?

Ja, limousines zijn geweldige achtergronden voor fotoshoots. Of het nu gaat om een bruiloft, modeshoot of persoonlijke fotosessie, een limousine voegt glamour toe aan de foto’s.

Hoeveel personen kunnen er in een Hummer Limousine?

In een Hummer Limousine biedt plaats aan 8 tot 16 personen, afhankelijk van het type en de mate van verlenging en de goedkeuring. Via een kenteken check bij de RDW kunt u nazien voor hoeveel personen een limousine in Nederland officieel is goedgekeurd.
In een Hummer limousine passen meestal meer passagiers als het aantal wat goedgekeurd is om met de limousine officieel te mogen vervoeren. De inzittendenverzekering heeft hierbij natuurlijk ook een leidende rol.

Zijn er roze limousines te huur in alle types?

Ja, van demeeste type limousines is ook een roze variant beschikbaar! Je kunt bij limousine.nl kiezen uit modellen zoals de roze Chrysler 300C en de roze Lincoln Town Car en Hummer Limousine in het roze.

Zijn er speciale gelegenheden voor roze limousines?

Een roze limousine voegt een uniek tintje toe aan evenementen zoals vrijgezellenfeesten, kinderfeestjes en verjaardagen. Ook worden roze limousines vaak ingezet in de gay scene en de LHBTQ beweging kiest ook vaak voor roze vanwege de extra opvalwaarde, erkenning en acceptatie.
Denk aan de roze Maandag bij de Tilburgse Kermis, Canal Parade in Amsterdam en Rotterdam en soortgelijke events. Hier is de roze limousine niet meer weg te denken. Wie wil er nou niet met de roze limousine op stap naar deze events. Ook hebben we wel eens een roze flamingo aan boord gehad in de limousine, dit was “Ferry de Roze Flamingo” van het gelijknamige liedje. Een opblaasvariant weliswaar maar het feestje met Ferry was het zeker!

Veelgestelde vragen over het aantal personen

Hoeveel kinderen kunnen er in een limousine?

Wij mogen 8 kinderen vervoeren in een standaard limousine. Dat aantal is dus gelijk aan het aantal volwassenen.  
Voor groepen met meer als 8 kinderen hebben wij limousines tot 16 personen beschikbaar en limobussen voor 16, 20, 23, 35 en zelfs 50 personen.
Wij kunnen dus in 1 voertuig maximaal 50 kinderen vervoeren.

Voor hoeveel personen kan ik maximaal een limousine huren?

U kunt een limousine huren tot 50 personen, dan is het een limobus maar een gewone limousine is standaard voor 8 personen. Wij hebben ook Hummer Limousines voor 10, 12, 14 en 16 personen.
Daarnaast hebben wij limobussen voor 16, 20, 23 en 35 personen. Groepen groter als 50 personen kunnen wij ook bedienen maar dan met een combinatie van meerdere limousines en limo bussen.

Voor hoeveel personen kan ik maximaal een limousine huren?

Wij kunnen groepen tot maximaal 500 personen vervoeren per limousine.

Is een Limousines geschikt voor kinderen?

Ja, een limousine is ook geschikt voor kinderen. Een van de veelgestelde vragen is ook of kleine kinderen welke normaal met een kinderstoeltje of verhoogje reizen per limousine kunnen reizen. Wij raden hierbij aan om hier ook in de limousine gebruik van te maken ook al is dit wettelijk niet verplicht omdat een limousine onder de taxi wetgeving valt met betrekking tot vervoer van kinderen en kinder- of bebyzitjes. 

Hoeveel personen kunnen er in een Hummer limousine?

Er kunnen tot maximaal 16 personen in een Hummer Limousine. Wij hebben zo’n 16 persoons Hummer Limousine. De meeste Hummer Limousines zijn echter maar goedgekeurd tot maximaal 8 personen.
er si wel meer plaats in deze limousines maar de goedkeuring is vaak maar tot 8 personen. Boven de 8 personen dient de limousine voorzien te zijn van een touringcar kenteken en dito vervoerders vergunning.

Veelgestelde vragen over de steden

Kan de limousine ook door nauwe straatjes rijden?

Met de 8 persoons limousines kunnen we eigenlijk overal wel komen waar bijvoorbeeld ook een vuilnisauto kan komen. Voor de extra lange limousines en de grote Hummers is er wel een beperking. Het lukt bijna altijd wel met wat steken maar bijvoorbeeld bij verkeerd geparkeerde auto’s in een bocht kan het wel eens lastig worden. Heel soms moet de klant een stukje lopen omdat we niet exact voor de deur kunnen komen.
Op de meeste plekken kunnen wij goed komen.

In welk gebied rijden jullie met de limousines?

Wij rijden in heel Nederland. Ook grote steden zijn geen probleem zoals Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Eindhoven, Arnhem, Nijmegen, Den Bosch etc. Ritten naar het buitenland zijn ook mogelijk, hiervoor kunt u bij ons een offerte aanvragen.

Rijden de limousines ook over de grens bij België of Duitsland?

Jazeker, hiervoor kunt u bij ons een offerte aanvragen.

Mogen de limousines overal rijden?

Op dit moment mogen limousines nog overal in Nederland rijden maar kleine steegjes gaat niet lukken. Amsterdam centrum mogen we nog wel in met de benzine limousines maar we kunnen met de limousines niet langs de grachten rijden, die straatjes zijn te smal, de kans is dan te groot dat we ergens niet verder kunnen. Binnen zero emissie zones mogen limousines niet rijden omdat er momenteel nog geen electrische limousines zijn. Wij volgen deze ontwikkelingen wel op de voet, zodra er electrische limousines gemaakt worden zullen wij hier ook in investeren.

Veelgestelde vragen over de chauffeurs van de limousines

Is het ook mogelijk om iedereen thuis af te zetten?

Ja dat is op zich geen probleem bij de 8 persoons limousines om iedereen thuis af te zeten. Bij de grotere limousines raden wij dit wel af. Het kost veel tijd en voor de laatste inzittenden is het dan een lange rit met veel optrekken, remmen en op en neer steken in de wijken.
Beter is het in zo’n geval de rit te verdelen over enkele taxi’s voor het laatste stuk vanaf een centraal punt. De limousine kan dan de afzetplaatsen langs de grotere wegen / busroutes voor zijn rekening nemen, de taxi’s de kleine straatjes dieper de wijk in. Op deze manier zit niemand ongewenst lang in de limousine en blijft het een onvergetelijk leuke ervaring.

Kun je ook zelf rijden met de limousine?

Nee, wij verhuren geen limousines zonder chauffeur. Het besturen van een limousine vergt ook wat extra skills waardoor alleen een rijbewijs vaak niet voldoende is om schadevrij met een limousine te kunnen rijden.

Kan ik de limousine decoreren voor speciale gelegenheden? 

Ja, de limousine kunnen wij aankleden naar wens, linten aan de spiegels, vlaggetjes op de motorkap, een bloemstuk, rode loper van alles is mogelijk. Bespreek het met onze centrale en wij maken uw droom waar.  

Blijft de chauffeur tijdens wachttijden bij de groep of de limousine?

Afhankelijk van hoeveel tijd er tussen de ritten zit blijft de chauffeur wachten tussendoor of deze komt terug naar de standplaats. Wij berekenen altijd de voordeligste optie voor de klant.

Veelgestelde vragen over design en techniek van een limousine

Hoe lang gaat een limousine mee?

Een limousine gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee. Afhankelijk van hoeveel kilometers er mee gereden wordt. In Nederland worden niet zulke grote afstanden gereden dus gaan limousines meestal iets meer als 15 jaar mee.
Gezien de grote ombouwkosten kan een limousine niet op veel kortere termijn terugverdient worden wat ook maakt dat deze wel langer mee moeten gaan. Bij veel kilometers wordt daarom al snel een nieuwe motor of versnellingsbak overwogen.

Wat is de mooiste limousine van Nederland?

De mooiste limousine van Nederland is de Nardo Grey Hummer Limousine van limousine.nl. Meningen hierover blijven natuurlijk wel persoonlijk maar uit onderzoek onder 500 HBO studenten en foto’s van alle limousines van Nederland is gebleken dat de Nardo Hummer het meest in de smaak valt, althans, bij de HBO studenten.

Wat gebeurt er als een limousine met pech onderweg komt te staan?

Als een limousine met pech onderweg komt te staan dan schakelt de chauffeur de planning in. De 24-uurs planning kijkt mee in de snelste oplossing voor vervangend vervoer. De reis van de klant voortzetten is de eerste prioriteit. Als de klant weer verder gebracht kan worden gaan wij ons bekommeren om de limousine. Wegslepen, repareren ter plaatse, een bandenservice inschakelen zijn allemaal zaken die dan spelen maar een oplossing voor de klant gaat altijd voor. Hier doen wij onze uiterste best voor en meestal lukt het vrij snel een andere auto met chauffeur ter plaatse te hebben. Door ons grote netwerk van collega bedrijven kunnen wij vrijwel overal in Nederland limousines in nood helpen.

Wat is de veelgestelde vragen over extravagante extreme limousines in de wereld?

De Midnight Rider is een van de meest extravagante limousines ooit gebouwd. Deze heeft een zwembad, een open haard, een groot tweepersoons bed en zelfs een helikopterplatform aan boord.

Hoe wordt de temperatuur geregeld in een limousine?

De chauffeur kan gebruik maken van de standaar din de auto aanwezige klimaat controle. Voor het passagiers gedeelte is een apparte airconditioning en kachel voorzien. Deze is door de passagiers zelf te bedienen met een regelunit in de passagiersruimte. Bij de meeste limousines zit deze geintegreerd in een regelpaneeltje waar ook de verlichting en de muziek te regelen is zodat alle bedieningen overzichtelijk bij elkaar zijn vormgegeven. 

Zijn er limousines in bepaalde thema’s, zoals retro, camouflage, tijger of dergelijke?

Ja, sommige verhuurbedrijven bieden thematische limousines aan. Denk aan Hollywood-stijl of casino-thema. Wij kunnen ook limousines in elk gewenst thema bieden om te voldoen aan iedere wens. Ons team van bestickeraars kan een limousine in 1 dag omtoveren in elk thema wat gewenst is. Van tijgerprint tot rabobank Oranje Blauw en van Coca Cola rood tot glitter metallic, knal roze en de volgende dag weer kanarie geel als een banaan. U vraagt, wij draaien. Veelgestelde vragen over branding gaan over het plaatsen van een bedrijfsnaam of logo op de limousine. Tegen een beperkte meerprijs is hier veel in mogelijk. 

Zijn er speciale voorzieningen in de limousines?

Ja, veel limousines zijn uitgerust met luxe voorzieningen zoals lederen bekleding, een minibar, een geluidsinstallatie, sfeerverlichting, rookmachine en soms ook een karaoke systeem en lasers. Zelfs limousines met een verlichte vloer zijn geen uitzondering.
Vraag bij het boeken naar de specifieke voorzieningen die beschikbaar zijn in de limousine die je wilt huren.

Kunnen we onze eigen muziek afspelen in de limousine?

Absoluut! De meeste limousines hebben een goed geluidssysteem waarop je je eigen afspeellijst kunt aansluiten via Bluetooth of een AUX-kabel. Zo kun je vanaf je eigen vertrouwde omgeving, jou telefoon je gewenste muziek afspelen. In de limobussen is zelfs een PC aanwezig met Spotify, Netflix, YouTube en Karaoke systeem, allemaal met professionele accounts.   
Veelgestelde vragen aan de chauffeur zijn om je te helpen bij het instellen van de muziek, wij zijn je hier zeker mee van dienst om er een totaal feest van te maken. 

Wat is het brandstofverbruik van een Hummer Limousine?

Hummer Limousines staan niet bekend om hun zuinigheid. Ze hebben een laag brandstofrendement vanwege hun grootte en gewicht.
Gemiddeld verbruiken ze ongeveer 1 liter brandstof per 2 tot 3 kilometer.

Zijn er limousines met jacuzzi in Nederland?

Nee dat is vanwege wetgeving niet mogelijk in Nederland. Zulke exorbitante limousines zie je alleen in Amerika, het land van onbegrensde mogelijkheden.  Ook in Rusland en Ukraine maken ze de meest extreme limousines.

Wat is het verschil tussen een stretchlimousine en een Hummer Limousine?

Een stretchlimousine is een verlengde versie van een standaard auto, terwijl een Hummer Limousine is gebaseerd op het robuuste Hummer-voertuig. Hummer Limousines hebben een stoerdere uitstraling en bieden meer ruimte voor al omdat deze wat breder zijn en hoger als een standaard sedan. 

Overige veelgestelde vragen

Welk rijbewijs heb je nodig voor een limousine?

Om in een limousine te besturen heb je het B rijbewijs nodig en een taxi pas. Voor een Hummer Limousine ( < 9 personen) heb je een C (vrachtwagen) rijbewijs met geldige code 95 en taxipas nodig. Voor een Hummer limousine ( > 8 personen) heb je een D (bus) rijbewijs nodig plus code 95 (voorheen chauffeurs diploma). Uitvoerige informatie over welke rijbewijzen voor welke limousines benodigd zijn vind je op de limousine rijbewijs pagina van deze website. 

Hoe lang is een limousine?

De meeste limousines zijn tussen de 8 en 9 meter lang. Onze langste limousines zijn 12 meter, onze limobussen zijn tot wel 15 meter lang. De langste limousine te wereld is ruim 30,5 meter lang! Mag je eigen eten of drinken meenemen in de limousine?
Eigen drinken is niet toegestaan in de limousine, u kunt vooraf al uw dranken wensen bij ons kenbaar maken, wij voorzien deze dan in de limousine.
Iets om te eten of te snacken onderweg kunt u zelf meebrengen of bij ons bestellen. Als u hier zelf in wil voorzien dan hierover wel vooraf overleg en akkoord hiervoor navragen. Namelijk niet alle snacks en etenswaren zijn toegestaan in de limousine.

Kun je een limousine laten bestickeren met een maam of bedrijfslogo?

Ja dat is mogelijk om een limousine te bestickeren. Als u aangeeft wat u op de limousine wenst dan maken wij hier graag een vrijblijvende offerte met voorbeeld voor. U weet dan vooraf wat het kost en hoe dit er in praktijk uit zal zien.

Kun je ook een bloemstuk op de limousine plaatsen? 

Dat kan, u kunt dit door uw bloemist laten verzorgen, deze hebben meestel eigen zuignappen welke wij zo op de motorkap kunnen vastmaken. Ook kunt u een bleomstuk bij ons bestellen. U heft dan de keuze voor verse bloemen (vraag hier dan een offerte voor, tarief is seizoen afhankelijk) Wij hebben ook zijden bloemstukken voor op de limousine. Dit is wat voordleiger en hiermee kan ook een wat hogere snelheid gereden worden als met een limousine met en vers bloemstuk. 

Kan er ook bagage mee in een limousine?

Er kan bagage mee in de limousine maar de kofferruimte  is beperkt is de standaard limousines. Deze koffers zijn even groot als in een normale auto dus niet toereikend voor 8 koffers. In de Hummer Limousines is meer bagageruimte.

Wat is de langste limousine van Nederland

De langste limousine van Nederland is de Nardo Grey Hummer Limousine van limousine.nl 

Hoe lang is een limousine?

Een limousine is 9 meter lang. Er zijn ook langere en kortere limousines, 8 meter zijn de kortste en 13 meter zijn de langste Hummer Limousines. Een limobus is tot wel 15 meter lang.

Kunnen de limousines ook gebruikt video clip opnames?

Limousines worden regelmatig ingezet voor opname van video clips dus dat is geen enkel probleem. Het interieur in een limousine kan gemakkelijk gefilmd worden met diverse Go-Pro camera’s. Ook zijn er veelgestelde vragen over de portretrechten van dergelijke opnames, bij Limousine.nl zijn wij hier duidelijk over in onze leveringsvoorwaarden welke u kunt vinden via het contactformulier. 

Kunnen we onze eigen route kiezen tijdens de limousinerit?

Ja, in de meeste gevallen kun je de route aanpassen en specifieke locaties bezoeken. Overleg dit vooraf met de chauffeur om ervoor te zorgen dat de gewenste stops mogelijk zijn.

Offerte aanvragen