Ontdek Maastricht: een bruisende stad vol geschiedenis en cultuur

Ligging

Maastricht, een van de oudste steden van Nederland, ligt in het zuiden van het land, aan de Maas. De stad is de hoofdstad van de provincie Limburg en ligt op slechts een steenworp afstand van België en Duitsland. Door deze ligging heeft Maastricht een unieke mix van culturen en invloeden.

Toeristenstad

Maastricht is een populaire toeristenstad, en niet zonder reden. De stad heeft een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en een bruisend cultureel leven. Daarnaast is het ook een ideale bestemming voor winkelliefhebbers, met zijn vele boetiekjes en speciaalzaken. De stad heeft vele cafés, restaurants en terrassen die het hele jaar door druk bezocht worden.

Geschiedenis

Maastricht heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad is gesticht rond 50 v.Chr. als een militair kamp en handelspost. In de Middeleeuwen groeide Maastricht uit tot een belangrijke handelsstad en later tot een van de belangrijkste vestingsteden van Nederland. Dit zie je terug in de vele historische gebouwen en monumenten die de stad rijk is.

Offerte aanvragen