Is een vliegende limousine de toekomst?

Is een vliegende limousine de toekomst?

Boeing is al enige tijd bezig met het ontwikkelen van elektrische vliegtuigen die zonder piloot kunnen gaan vliegen. Het zal gaan om een soort drones die maximaal vier personen tussen verschillende steden kunnen vervoeren. De toestellen zullen korte afstanden van hooguit 145 kilometer af kunnen gaan leggen. Op deze manier wil Boeing mensen meer laten vliegen.

De nieuwe vliegtuigjes zullen in eerste instantie ingezet gaan worden voor vrachtverkeer, maar uiteindelijk ontwikkelt Boeing deze toestellen ook voor personenvervoer. Deze toestellen zullen gaan vliegen zonder een piloot aan boord, maar zullen op afstand in de gaten gehouden worden.

De Europerse Commissie wil het samen met Boeing mogelijk maken dat er in 2035 personen vervoerd kunnen worden tussen twee verschillende steden in drones. De drones die ingezet kunnen gaan worden als bijvoorbeeld een luchttaxi zullen volledig autonoom moeten kunnen gaan vliegen. Maar de eerste dronetaxi’s zullen nog met een piloot aan boord gaan vliegen. Daarnaast zullen de nieuwe elektrische vliegtuigjes ook ingezet moeten gaan worden voor andere zaken, zoals het vervoer van medicijnen.

Wanneer deze vliegtuigjes volledig zijn getest en goedgekeurd en uiteindelijk écht gaan vliegen, dan kunnen deze natuurlijk op eindeloze manieren worden ingezet. Zoals hierboven al genoemd werd kunnen deze bijzondere drones ingezet worden voor vrachtvervoer, taxivervoer en bijvoorbeeld het vervoer van medicijnen.

Maar hoe vet zou het zijn als de vliegtuigjes ook op recreatieve wijze ingezet kunnen worden? Wil jij bijvoorbeeld eens jouw stad dorp vanaf boven zien? Dan zou je nu een helikopter of luchtballon kunnen boeken. Maar een tour in een drone met alleen jouw eigen vrienden aan boord, zonder piloot, is toch helemaal een unieke ervaring?

Of hoe gaaf zal het zijn als jij niet gewoon met een ouderwetse limousine arriveert op een gala, maar met een drone-limousine? Of als jij met je partner op jullie eigen huwelijk aankomen met een drone-trouwauto? Dat zou toch een entree om nooit meer te vergeten?

Zoals je hier hebt kunnen lezen is er van alles mogelijk met de nieuwe vliegtuigjes die Boeing aan het ontwikkelen is. Maar of een vliegende limousine de toekomst is? Daar komen we in 2035 misschien achter!

Kan jij niet wachten en wil jij dit jaar nog een onvergetelijke entree maken op bijvoorbeeld een gala? Dan kun je nu bij limousine.nl diverse limousines huren waarmee je voorlopig nog zeker op zult gaan vallen!

Offerte aanvragen